VOOR RENOVATIE VAN A TOT Z

Renovatie Advies     Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

                                                       

Uw gevel als nieuw?

Kies Renovatie Advies!

 

Een huis is aan allerlei weersinvloeden onderhevig. Dat zie je bijvoorbeeld aan loslatende voegen, verweerde muren en mos-, en vochtplekken. Vaak schildert men zo'n gevel. Of men laat de gevel bezetten. Helaas zijn dit maar tijdelijke, en daarom dure oplossingen.

Wilt u echter een langdurige dus bovendien op termijn goedkopere oplossing informeer dan vrijblijvend naar onze mogelijkheden en ideeën voor uw gevel. Klik hier en neem direct contact op.

Een kort overzicht van de vele mogelijkheden die wij u  bieden:                                                     

* Gevelreiniging
* Gevelbescherming
* Gevelisolatie
* Gevelonderhoud
* Voegwerken
* Gevelbekleding
* Graffiti verwijdering
* Anti graffiti coating
* Vochtwering

Algemeen

De gevel van een gebouw is het gedeelte van het gebouw dat van de buitenaf zichtbaar is. Meestal is een gevel van steen, glas of hout, soms van metaal. Aan de gevel van een gebouw kan men zien in welke tijd het gebouwd is. Het ontwerp van de gevel is dan ook van belang voor de architectuur.

In België wordt de gevel van een woonhuis meestal gemetseld van bakstenen, die met elkaar verbonden worden door mortel. De voegen tussen de bakstenen worden gevuld met voegspecie, een soort mortel aangemaakt met zo min mogelijk water. Pas als de voegen gedicht zijn is de gevel waterdicht.

In de gevel zitten openingen voor de ramen en deuren. Oudere en zwakkere gevels worden soms versterkt met metalen muurankers.

Moderne gevels worden uitgevoerd als een spouwmuur. Door deze constructie wordt de doorslag van vocht van buiten naar binnen voorkomen. In feite bestaat de gevel dan uit twee aparte stenen delen, met daartussen een luchtspouw. Deze spouw wordt soms gevuld met een thermisch isolerend middel om een betere warmte-isolatie te verkrijgen.

De gevel van een woning, en vooral daarin de ramen, is van belang voor de geluidswering, de mate waarin geluid van buiten wordt tegengehouden. Een gevel die zeer goed geluiddicht is gemaakt, en met name geen te openen delen (ramen) bevat, wordt een dove gevel genoemd.

Onderhoud

Het is nodig de voegen af en toe te onderhouden. Gedurende de levensduur van een woonhuis worden de voegen wel eens vervangen als deze barsten of uitbrokkelen. Als de voegen niet meer goed afdichten kan er vocht tussen terechtkomen dat in de winter kan bevriezen waardoor barsten ontstaan.

Sterk vervuilde gevels worden wel gereinigd. Ook worden gevels wel geïmpregneerd met een vochtwerend middel.

Gevelversiering

De gevels van woonhuizen zijn in de loop der eeuwen geëvolueerd, hetgeen te zien is bijvoorbeeld aan de grachtenhuizen in Antwerpen en andere oude steden. De ontwikkeling begon met een de traditionele trapgevel en evolueerde via een halsgevel naar de klokgevel in de Gouden Eeuw.  Deze klokgevel veranderde in steeds plattere ornamenten, tot in men in latere jaren (de 19e eeuw) vooral de lijstgevel toepaste, waarachter zich een plat dak bevond.

Ook werden er gevelstenen gebruikt, die iets vertelden over het gebruik van het gebouw, of over de eigenaars ervan.

Tegenwoordig worden gevels veel minder voor decoratie gebruikt, hoewel er wel veel gevelreclame wordt toegepast. Ook wordt er door derden wel graffiti aangebracht, hetgeen de meeste mensen echter niet als versiering ervaren.

 

  VRAAG NU DIRECT EEN VRIJBLIJVENDE PRIJSINDICATIE AAN !