SCHEIDING OF VOORZETWAND

Renovatie Advies     Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

                                                        Wanden, scheidingswand, gyproc, hout, ytong

Wanden in Gyproc, Hout of Ytong.

U de keuze, Renovatie Advies de plaatsing en afwerking.

 

WANDEN:

Gyproc wanden:
Een Metal Stud scheidingswand, niet-dragende wanden die op het werk worden gemonteerd. Deze wanden bestaan uit een licht, thermisch verzinkt stalen geraamte, waarop aan beide zijden Gyproc-platen op de wanden worden geschroefd. Het stalen geraamte bestaat voor zowel in een MS75 als voor de scheidingswand in een MS100 uitvoering.

Vulling van de spouw van de scheidingswand met steen -of glaswol geeft een betere geluids-isolatie. Aan beide zijden van het geraamte worden Gyproc ABA platen met een dikte van 12.5mm gemonteerd : 1 laag in geval van MS75 en 2 lagen bij het type MS100 .
De Gyproc-platen worden afgevoegd zodat een effen oppervlak verkregen wordt.

Deze toepassing voor een scheidingswand maakt het mogelijk om zowel kamerhoge-, voorzet- als vrijstaande wanden te bouwen, al dan niet gebogen.
 

Scheidingswand

Spelen met de ruimtes in huis, voor wie dit wil is een flexibele scheidingswand een perfecte oplossing. Een grote kamer kleiner maken, een hoek in de kamer afschermen of een open keuken aan het oog onttrekken, allemaal mogelijkheden die te bereiken zijn met een scheidingswand. Hierdoor worden de scheidingswand een volwaardige architectonische element van het interieur, waardoor het een designobject word.

Voorzetwanden

Een bestaande kromme, scheve of niet zo goed uitziende wand kan u verbergen door er een rij gipsblokken voor te plaatsen. Dit is al mogelijk met gipsblokken van 5 cm dik, wat een klein ruimteverlies betekent.

In combinatie met een isolatiemateriaal kan deze voorzetwand extra akoestische en/of thermische isolatie bieden.

Houten wanden

 

Voor het vervaardigen van houten wandbekleding heb je de keuze uit tientallen niet-schaarse houtsoorten: grenen, vuren, eik, kastanje, western red cedar, hemlock, pin des Landes, tropische loofhoutsoorten (merbau, teak, …) etc.

Hout dat gebruikt wordt voor wandbekleding moet aan specifieke voorwaarden voldoen: naast een voldoende dimensionele stabiliteit (beperkte werking) moet het ook een zekere oppervlaktehardheid en een optimaal vochtgehalte hebben. Bovendien moet het zichtvlak gemakkelijk af te werken en te onderhouden zijn, en moet het hout eenvoudig vastgenageld kunnen worden. Houten wandbekleding leent zich uitstekend voor toepassing in vochtige ruimtes. Kies in dit geval wel voor houtsoorten die geen wateroplosbare natuurlijke inhoudsstoffen bevatten.

Patroon

Wie van een opvallend houtpatroon houdt, kan zich bij de keuze van een houtsoort laten leiden door de houttekening, de kleur, de nerfstructuur en de aanwezigheid van kwasten, barstjes … Geeft u de voorkeur aan een dekkende afwerking, dan speelt de houttekening minder een rol.

VRAAG NU DIRECT EEN VRIJBLIJVENDE PRIJSINDICATIE AAN !