CREËER EXTRA RUIMTE

Renovatie Advies     Tovert uw zolder om in leefruimte

                                                       

Uw zolder verbouwen?

Maar hoe pak je dat aan? Renovatie Advies!

 

 

In de meeste traditionele huizen vinden we de ruimtes die daadwerkelijk gebruikt worden op de eerste verdieping en de begane grond. Veel huizen zijn echter voorzien van een zolder, een ruimtewinner bij uitstek.

De zolder is een ondergeschoven kindje en dient vaak als berging of beter gezegd als rommelhok. Veel mensen zouden graag een extra kamer erbij hebben. Een logeerkamer, een speelkamer of een hobbykamer behoort tot de mogelijkheden wanneer we van de zolder een extra kamer maken.

De zolder is de ruimtewinner optima forma.

Je moet er uiteraard wel wat in investeren, maar dan heb je ook met relatief weinig werk en budget een extra kamer. Of zelfs twee.... Maar hoe pak je dat aan? Voor u aan de verbouwing van een zolder begint, moet u de nodige aandacht besteden aan een reeks bouwtechnische aspecten.

Bereikbaarheid en toestand

Renovatie Advies onderzoekt eerst de algemene gezondheidstoestand van de dakruimte. Aan de hand hiervan kunnen we voor u een lijst opstellen van de uit te voeren werken en er een budget op plakken.

*Moeten de vloer en de dakstructuur niet worden versterkt?
*Kunnen alle bestaande elementen worden behouden?
*Zijn gebinte en balken stevig en gezond?
*Is er voldoende natuurlijk lichtinval?

In veel oude woningen is het dak niet geïsoleerd en zorgt de zolder voor verluchting. Als u een dergelijke zolder een woonfunctie geeft, zal u het dak extra moeten isoleren.

Naast deze bouwtechnische ingrepen zijn waarschijnlijk werken met betrekking tot de nutsvoorzieningen nodig:

- elektriciteit
- water
- verwarming

Tenslotte moet de zolder bereikbaar zijn. Een luik met een uitschuifbare trap volstaat vaak niet om de nieuwe leefruimte toegankelijk te maken.

Realisatie

Eenmaal dat we het plan volledig uitgewerkt, bekeken en samen met u besproken hebben, kan de uiteindelijke renovatie van start gaan. Een ongebruikte zolder proberen om te bouwen tot een maximaal te benutten verdiep is ook voor ons nog steeds een uitdaging. Vaak vormt het inplanten van de trap en het maken van een trapgat opening al een eerste hindernis. Doch eenmaal deze genomen zie je alle dagen het werk vorderen !!

WILT OOK U DE MOGELIJKHEDEN VAN UW ZOLDER ONTDEKKEN? KLIK HIER EN WIJ GEVEN U GRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES!